Farmin tähdet/Farm animals


Riikinkukko Risto

Risto tuli meille muutaman kanan ja Padi hevosen kanssa pakettina. Edellisessä kodissa ei ollut aikaa tarpeeksi eläimille ja halusimme antaa eläimille uuden kodin.

Peacock

Kanat, Kukot ja tiput

Osa kanoista on annettu meille lopetus uhan alta ja osa syntynyt tilallamme. Jokainen kana on tärkeä ja toimii meidän kompostina oman rehunsa ohella. Tiesitkö, että kanat voivat syödä melkein mitä vain, mitä myös ihmiset syövät?

hens, Cocks and chickens

Ankka Martta

Martta on eläkeikäinen ankkamummo. Vaikka ikä näkyy jo ankassa, elämäniloa löytyy vielä. Martta annettiin meille vuonna 2020 puolisonsa Elviksen kanssa viimeisiksi vuosiksi. Elvis lähti pilvien taakse kesällä 2022.

Duck

Puput Kaneli, Papu, Kivi ja Lötterö.

Kanit tulivat meille läheiseltä kaninliha tuottajalta, joka lopetti toimintansa sekä osan kaneistaan. Pelastimme muutaman tilallemme viettämään mukavia pupun päiviä!

Bunnies

Kissat Aino ja Elli

Meidän kissat ovat maatiaiskissoja ja toimittavat rottakannan hävittämisen virkaa. Kissat ovat yleisölle hieman arkoja ja näyttäytyvät siksi harvemmin.

Cats

Leonberginkoira Moira

Moira tuli meille pentuna kasvattajalta kesällä 2020. Moira hoitaa lähinnä pihan vartiointia, vaikka itse asiakkaita tulee iloisena tervehtimään.

Leonbergdog

Lampaat Stinosaurus, Tanhupallo ja Lauri

Sheep

Hiehot Riina ja Ronron

Hiehot tulivat naapurista vasikkoina meille. Hiehoksi kutsutaan nautaa, joka ei ole synnyttänyt vasikkaa. Siksi nämä eivät myöskään tuota meille maitoa ja saavat nauttia täysillä elämästään.

Cows

Vuohet Pekka, Teppo ja Seppo

Goats

Laamat Jussi ja Esko

Esko ja hänen poikansa Jussi tulivat meille puoli villeinä pitovaikeuksien takia. Me ollaan näitä kaksikkoa kesytetty hitaasti, mutta varmasti. Vielä laamat eivät anna koskettaa, mutta syövät kyllä kädestä.

Lamas

 

Hevoset
Horses

Hevoset

Kaikki lämminveriste hevosemme ovat tehneet nuorena raviuraa, mutta syystä tai toisesta eivät sitä pystyneet jatkamaan. Meillä hevosille opetetaan rauhallisuutta, kilpailuvietin jättämistä taakseen ja sitä, ettei tarvitse suorittaa. Ravihevosen kohtalo on usein lähteä teurastamoon nuorena ja terveenä tai lähteä kiertoon. Haluamme siksi tehdä osamme ja painottaa meidän ratsastustoiminnan lämminveristen puoleen sillä heidän herkkä ja kiltti luonteensa voittavat ulkonäön sekä osaamattomuuden.

Horses